Razlike med konvencionalno, ekološko in biodinamično pridelano hrano – (Dr. Maja Kolar) – #32
Prebujenje 9: Spletna oddaja za prebujenje v novo zavest človeštva.
Pred kratkim sem bil na povabilo prijatelja na predavanju dr. Maje Kolar, kjer je govorila v sliki in besedi o razlikah med konvencionalno, ekološko in biodinamično pridelano hrano.
Predavanje mi je popolnoma odprlo oči, saj sem skozi teste in slike, ki nam jih je kazala Maja uvidel, da je enako pomembno kot to kaj jemo, kakšne kvalitete je ta hrana. Tudi, če jemo popolnoma »zdravo hrano« je lahko ta »bolna« in kontaminirana s pesticidi in ostalo kemijo, ki ostajajo v telesu in motijo optimalne telesne procese.
Pripravite se na še eno prelomno oddajo, ki vam lahko popolnoma spremeni življenje.
Vsebina oddaje:
Kakšne so razlike med konvencionalno, ekološko in biodinamično pridelano hrano?
Kaj ekološki certifikat v trgovinah sploh pomeni?
Kako škodljivi so ostanki pesticidov in ostale kemije v telesu?
Fokusiramo se na vegansko, brezglutensko prehrano, kaj pa kvaliteta hrane?
Strokovna sodelavka Inštituta Ekosemena in RAGOR pri vzpostavljanju ekološke hranilnice semen in strokovnem vodenju kmetov pri pridelavi semen. Doktorski študij je zaključila na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Sodeluje pri različnih projektih doma in v tujini na področju ekološkega in biodinamičnega izobraževanja in svetovanja. Je habilitirana predavateljica za področje Ekološke pridelave hrane na Biotehniškem centru Naklo.
Pri Združenju Demeter Slovenija je članica upravnega odbora, pristojna za področje izobraževanja in standardov pridelave in predelave ter označevanje hrane, pridelane po metodi biodinamike. Organizira in vodi strokovne module za biodinamične svetovalce, mentorje, kontrolorje in certifikatorje. Organizira in vodi seminarje ter predavanja s področja biodinamike.
Je tudi certifikatorka za Demeter kmetije. Pomaga pri strokovnem vodenju Demeter certificiranih šolskih učnih vrtov v Radovljici in Kranjski Gori ter organizaciji pouka za učence osnovnih šol v učilnici na prostem. Sodeluje pri Sekciji za biodinamično kmetijstvo Goetheanum, Švica in Demeter International pri vzpostavitvi strokovne skupine za biodinamično pridelavo in predelavo oljk. Od junija 2019 je članica upravnega odbora Demeter International.
O spletni oddaji Prebujenje 9
Oddaja ponuja nevsakdanje informacije in pogovore z nevsakdanjimi gosti, ki jih običajni mediji ne objavijo. To so informacije, ki človeka osvobajajo iz matrice in ustvarjajo prostor svobode, ljubezni, lahkotnosti in dajejo človeku nazaj moč, da lahko sam ustvarja svojo srečo, zdravje, odnose in življenje.
Ko začutimo ljubezen v srcu do matere Zemlje in vsega življenja se lahko osvobodimo in zaživimo, kot smo nekoč že znali živeti, kot veselja polni otroci, ki raziskujejo in se veselijo življenja.
Izberimo ljubezen, spoštovanje in hvaležnost – vse to imamo ves čas pred sabo.